8 manieren om een jeugdelijk uiterlijk te behouden

Uit Duits onderzoek is gebleken dat de huid een grote invloed heeft op hoe oud je wordt geacht. Met andere woorden is het niet alleen belangrijk dat je gezicht er jong blijft uitzien, maar ook je huid over heel je lichaam! Het is natuurlijk geen geheim dat het onvermijdelijk is om ouder te worden… Maar als je dan toch ouder moet worden, waarom zou je er dan niet alles aan doen om het zo lang mogelijk uit te kunnen stellen? Het blijkt dat het meer is dan enkel je genen en de zon die je verouderen. Ben je benieuwd hoe je er jong kan blijven uitzien? Lees dan zeker verder en krijg acht tips mee die je hierbij kunnen helpen.

Blijf uit de zon

Hoewel het waar is dat de zon niet de enige factor is die je huid doet verouderen, speelt ze wel een erg grote rol. De schade door UV-licht, namelijk door UVA- en UVB-stralen, is verantwoordelijk voor ongeveer negentig procent van de zichtbare tekenen van huidveroudering. UV-stralen breken namelijk de elastine in je huid af, waardoor je een uitgezakte en doffe huid krijgt en er rimpelvorming en ouderdomsvlekken ontstaan op je huid.

Smeer daarnaast ook altijd een zonnebrandcrème van hoge kwaliteit met een SPF-waarde van minstens dertig, en zorg ervoor dat het een zonnebrandcrème is met een breed spectrum. Dit houdt in dat de crème zowel UVB- als UVA-stralen tegenhoudt. De zon schijnt namelijk altijd, of het nu zonnig is of niet.

Drink voldoende water

Nog een sleutel tot een jongere huid is hydratatie. Probeer zeker minstens acht glazen gefilterd water te drinken, zodat je huid er stralend uitziet en je gezondheid optimaal ondersteund wordt. Uitdroging kan er namelijk voor zorgen dat je huid er snel dof en droog uit zal zien. Daardoor zullen er makkelijk rimpels ontstaan. Dagelijks voldoende water drinken, vult het weefsel en de cellen van je huid aan en zorgt ervoor dat je huid er gezond en jong uitziet.

Slaap voldoende

Neem ook voldoende rust! Je lichaam maakt tijdens je slaap voortdurend hormonen aan, die de celvernieuwing bevorderen. Daarnaast kan je ook overwegen om een satijnen kussensloop te kopen. Het woelen en draaien op een ruwere stof, zoals katoen, kan het collageen in je huid afbreken, wat voor rimpels zorgt.

Wrijf je regelmatig in

Ook al kun je water drinken om je lichaam van binnenuit te hydrateren, kun je je huid ook hydrateren door consequent de juiste vochtinbrengende crème te gebruiken. Een gehydrateerde huid is sterker en beter in staat om eventuele irritaties af te weren. Gebruik zeker producten van klinische kwaliteit, deze worden namelijk beter opgenomen door de huid en bevatten meer actieve ingrediënten.

Eet plantaardig

Er zijn erg veel voordelen aan een dieet met veel groenten en fruit. Zo krijg je de belangrijke voedingsstoffen binnen die je helpen om gezond ouder te worden en je lichaam jong te houden. Streef dus naar een gezond dieet met voornamelijk groenten en fruit, aangevuld met gezonde, magere eiwitten en volle granen.

Blijf bewegen

Fysiek actief blijven helpt je om een gezond gewicht te behouden, maar het helpt je ook met er jonger uit te zien! Krachtige lichaamsbeweging kan de veroudering op cellulair niveau namelijk met tien jaar vertragen. Daarnaast verhoogt het de bloedstroom, waardoor essentiële voedingsstoffen en zuurstof efficiënt doorheen het hele lichaam stromen.

Bouw een gezonde routine op

Hanteer een goede huidverzorgingsroutine in je dagelijkse gewoonte. Maak hiervoor gebruik van een zacht reinigingsproduct en scrub af en toe je huid. Ook de juiste behandelingen en serums voor je huidtype zijn belangrijk. Gebruik ten slotte ook dagelijks een vochtinbrengende crème. Hierdoor wordt je huid elastischer en blijft ze gehydrateerd.

© pexels.com

Beperk alcohol en cafeïne tot een minimum

Alcohol en cafeïne kunnen gezondheidsvoordelen hebben als ze met mate genuttigd worden, maar een overmaat zal ervoor zorgen dat zowel je lichaam als je huid geschaad worden. Je lichaam zal er namelijk door uitdrogen en beroofd worden van belangrijke voedingsstoffen. Deze schade kan permanent blijven, dus beperk je alcoholgebruik en drink wat minder cafeïne!

1 reactie

  1. Virginie Dekoker zegt:

    Geen of weinig medicatie nemen, niet te veel suikers en bewegen. Je zal er snel wat jonger uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *