Met deze vier tips krijg jij stralend en glanzend haar!

De meeste vrouwen zijn dol op hun haar. Ze vinden niets leuker dan het experimenteren met verschillende kapsels en haarstijlen. Een vissengraatvlecht, een hoge paardenstaart of een opgestoken kapsel: je kan voor iedere gelegenheid een ander kapsel uitkiezen. De meeste vrouwen vinden het ook fantastisch om naar de kapper te gaan en hier volledig in de watten gelegd te worden. Je staat hier echt even op nummer 1, je krijgt een persoonlijke behandeling en je kan je zorgen opzij zetten. Je kan natuurlijk niet iedere week naar de kapper, aangezien het leven steeds duurder wordt. Maar, je kan er wel voor zorgen dat je zelf ook stralend haar krijgt door een paar simpele tips op te volgen. Lees hieronder wat jij precies moet doen voor een mooie haardos!

Was je haar niet te vaak

Als je haar te vaak wast, zal je merken dat je haar sneller vet wordt. Er zitten veel chemische stoffen in shampoo waardoor je haar uitdroogt en afhankelijker wordt van deze shampoo. Je komt in een negatieve spiraal terecht. Probeer daarom je haar slechts 1 keer per week te wassen met shampoo. Na een tijdje zal je zien dat je haar een stuk sterker is dan voorheen.

Maak gebruik van verzorgende oliën

Verzorgende oliën zijn enorm belangrijk voor je haar. Gespleten haarpunten zijn ware dooddoeners, en zulke oliën kunnen het moment uitstellen waarop je naar de kapper moet. Op deze manier kan je haar net wat centimeters langer groeien. Verzorg je haar met luxe oliën en je zal zien dat je haar je dankbaar zal zijn.

Slaap op een kussensloop van satijn

De meeste vrouwen staan er niet bij stil, maar ook in de nacht kan je behoorlijk wat schade aan je haar toebrengen. Je woelt en draait veel in je slaap, en het kan zomaar zijn dat je haren beknellen tijdens het woelen en draaien. Op deze manier raakt je haar in de klit en kan het zijn dat je haren verliest. Het is enorm vervelend als je iedere ochtend wakker wordt en er een bosje haren op je kussen ligt. Dit boezemt angst in. Een manier om dit te vermijden, is door een satijnen kussensloop aan te schaffen. Zo’n kussensloop is zachter en door de stof glijdt je haar minder over het kussen, en krijg je minder wrijving. Je haar is minder statisch en je haar zit minder in de knoop als je in de ochtend wakker wordt. Daarnaast is het eenvoudiger om je haar in model te krijgen. Onwijs veel voordelen!

© pexels.com

Neem voldoende vitaminen en drink genoeg water

Je moet ook goed op je voeding letten als je gezonde en glanzende haren wilt. Je moet zorgen dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt, omdat je van binnenuit ook je haar moet voeden. De vitamine biotine is de belangrijkste vitamine voor je haar. Je haar wordt hier sterker van en het gaat sneller groeien. Daarnaast is het cruciaal dat je genoeg fruit en groenten eet, en ook dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Je zal zien dat je haar een stuk gezonder wordt als je zo’n dieet volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *