3 sporten die je fit houden in de wintertijd

De koude dagen komen langzaam maar zeker weer om de hoek en dat heeft zo zijn voordelen en nadelen. Op het gebied van sport zal het echter helaas met name nadelen met zich brengen… Het wordt winter, wat betekent dat het koud wordt, eerder donker wordt en dat andere weersomstandigheden geen positieve invloed zullen hebben op de mogelijkheid om te sporten. Voor sommigen is dit een goede rechtvaardiging, of een goed smoesje, om helemaal niet meer te sporten en dit na de winter maar weer op te pakken. Voor de fanatieke/ambitieuze sporter is dit natuurlijk geen realistische mogelijkheid. Er zijn namelijk meer dan genoeg sporten waar je de buitenlucht niet voor nodig hebt. In dit artikel laat ik je graag 3 leuke sporten zien waarvoor de buitenlucht geen vereiste is en die je dus fit kunnen houden gedurende de hele wintertijd.

1. Fitness

Fitnessen is het afgelopen decennium de populairste sporten geworden die er bestaat en dat is niet zonder reden. In de coronatijd werden alle sportscholen volledig gesloten en dit bracht met zich dat ofwel mensen stopten met fitnessen, ofwel mensen begonnen met fitnessen maar dan op een laagdrempelige manier in de thuisomgeving.
Fitnessen is tijdloos, het kan in alle seizoenen en de wintertijd hoeft dus geen stokje te steken om fitness uit te oefenen. Het grote voordeel aan fitness is dat dit gewoon binnen kan plaatsvinden, doorgaans in een sportschool of fitnesscentrum. Het grote voordeel van fitness, is dat het een overkoepelend sportgebied is, waardoor je alle kanten op kan en er dus altijd iets tussen zit waar ook jij voldoening uit kan halen. Fitnessen is vooral populair onder jongeren die als doel hebben om spiermassa op te bouwen en sterker te worden door middel van krachttraining. Krachttraining is echter niet het enige dat je kan doen in de sportschool, ook cardio, yoga en crossfit zijn manieren om je te vermaken en fit te houden in de fitnesswereld.

2. Padel

Ook padel is sinds de laatste jaren een enorm populaire sport geworden die binnen beoefent kan worden. Padel is de snelst groeiende sport van heel Nederland en dat is niet zonder reden. De sport is dynamisch, laagdrempelig en enorm vermakelijk om te spelen met vrienden, of zelfs met onbekenden. Padel is eigenlijk een soort tennis, waarbij je speelt in een kooi waarbij ook de zijkanten van de kooi gewoon meedoen met het speelveld.

© pexels.com

3. Groepslessen

Een derde (overkoepelende) sport die je binnen kan beoefenen zijn groepslessen. Groepslessen zijn bij bijna alle sportscholen bij te wonen en hebben als groot voordeel dat ze erg variëren. In groepsverband zal je aan de slag gaan met een sport die jij leuk vindt! Hierbij kan gedacht worden aan boksen, yoga, dansen of zelfs trampoline springen; er is voor ieder wat wils en dat is reden genoeg om een keer een groepsles bij jou in de buurt bij te wonen.

Wanneer je dus niet goed weet welke sport je moet beoefenen als het koud en donker wordt buiten, probeer dan eens fitness, padel of deelname aan groepslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *