Sfeervolle uitstapjes in de winter

In de winterperiode zitten de meeste mensen het liefste gezellig binnen, maar die echte winterse sfeer kun je ook beleven tijdens allerlei uitstapjes. Van kerstmarkt tot attractieparken die helemaal gericht zijn op de wintertijd: met deze uitstapjes waan je je echt even in de wondere wereld van de winter.

Madurodam in de winter: niets dan sfeer

Van kerstmarkten in miniatuurvorm tot sprankelende lichtjes: bij Madurodam beleef je een echt winters uitje. Je kunt er een winterspeurtocht doen, er is een plein waar je winterse lekkernijen kunt krijgen en is het weer zover dat er geen Elfstedentocht wordt gereden, dan kun je deze in Madurodam zien in het klein.

Knapperend haardvuur bij het Muiderslot

Een mooi uitje voor in de winter is kasteel Muiderslot. Hier worden in de winter allerlei activiteiten gehouden die alles met het seizoen te maken hebben. Je vindt er knapperende haardvuurtjes, sfeervolle kaarsjes en heb je trek in een winterse maaltijd met bijbehorende warme drank, dan kun je hier ook voor terecht bij het Muiderslot in de winter. Uiteraard ontbreken de nodige spelletjes niet.

Maak een lekkere winterwandeling

Trek je wandelschoenen of stevige laarzen aan en ga er fijn op uit voor een wandeling. Ook al is het koud: doordat je lekker door de natuur wandelt, warm je zo weer op. Bijvoorbeeld door de duinen van Zuid-Kennemerland in Noord-Holland. De duinen zijn er prachtig en wie weet zie je wel Schotse hooglanders rondlopen. Ook leuk in de winter: wandelen op één van de Waddeneilanden. Sowieso is een uitstapje naar de Wadden een goed idee, want op elk eiland kun je heerlijk wandelen. Daarna natuurlijk lekker opwarmen met chocolademelk in een café! Ben je een liefhebber van Zeeland, ga dan in de winter eens lekker uitwaaien op het strand. Weer een heel andere belevenis dan in de zomer op het strand rondlopen.

© pexels.com

Rondstruinen op een kerstmarkt

Zeg je winter, dan zeg je vaak automatisch kerstmarkt. Tegenwoordig beginnen ze steeds vroeger en dat is mooi, want zo kun je op allerlei momenten tijdens de winter genieten van een sfeervol uitje. In België, of over de grens, want in Duitsland zijn er bijvoorbeeld ook allerlei kerstmarkten die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn. En wat dacht je van Nederland? Daar kun je bijvoorbeeld in de grotten van Valkenburg die echte kerstsfeer beleven en ook in Den Haag zijn kerstliefhebbers ongetwijfeld helemaal in hun element. Wat dichter bij huis kun je bijvoorbeeld de kerstmarkt in Antwerpen of Brugge bezoeken. Ga er op zoek naar kerstcadeautjes of dompel je – figuurlijk uiteraard! – onder in glühwein en warme chocolademelk.

Kortom: sfeervolle uitstapjes in de winter zijn er genoeg! Voor het hele gezin en dat is wel zo fijn in de winterperiode, want dan wil je gezellig met elkaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *