Daag je familie of vrienden uit met een van deze 4 hotte gezelschapsspellen!

De meeste Nederlanders houden wel van een uitdaging. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Nederlanders enorm fanatiek en competitief zijn ingesteld. Het is enorm leuk om op verjaardagen of tijdens de feestdagen gezellig met z’n allen spelletjes te doen aan de eettafel. Op deze manier worden de feestdagen net een stukje specialer dan normaal. Je leert elkaar ook nog eens beter kennen. Maar, welke gezelschapsspellen zijn nu in? Dat lees je hieronder! Haal ze snel in huis en daag jouw familie uit voor een potje.

Speel een detective in Codenames

In Codenames speel je samen met een ander iemand in en team. Samen zijn jullie van eenzelfde spionnenteam. Een van jullie weet slechts welke van de 25 spionnen die op tafel liggen, bij jullie team horen. Deze persoon moet aanwijzingen geven door middel van één woord – en jij moet dan zoeken welke spionnen bij jullie woord horen op basis van deze associaties. Je moet dus goed nadenken: je moet enkel de spionnen van jouw team aanduiden met de genoemde woorden. Als jij een andere spion aantikt, krijgt het andere team een puntje erbij. Het spel is helemaal afgelopen als de bom wordt aangetikt. Een zenuwslopend spel dat zorgt voor veel hilariteit!

Ticket to Ride (Europe)

In dit waanzinnige bordspel moet je als speler een bepaalde route op een landkaart afleggen. Je moet hiervoor verbindingen tussen diverse steden leggen, die je enkel mag opzetten als je de juiste combinaties qua kaarten hebt gewonnen. Als jij aan het einde van het spel de meeste hubs in jouw treinnetwerk hebt, dan ben jij de winnaar van het spel. Het is een vrij populair bordspel, en vooral de jongere generatie is er dol op. Dit komt omdat het een zeer visueel spel is waarbij je je even overal ter wereld mag wanen!

De Kwakzalvers van Kakelenburg

In het oude stadje Kakelenburg worden speciale drankjes gesmeed door meerdere doktoren en kwakzalvers. Er worden onder andere drankjes gebrouwen om mensen minder last te laten hebben van heimwee en zweetvoeten onder andere. Elke speler moet zijn eigen brouwsel maken. Je moet je eigen ingrediënten gebruiken, totdat jouw voorraad op is of totdat jij denkt dat je drankje perfect is. Let wel goed op: je drankje kan ook zomaar ontploffen. Je kan dus beter kleinere porties maken om zo kostbare ingrediënten aan te schaffen, door in een keer voor het grote geheel te gaan! Een kwestie van bluf en geluk!

© pexels.com

Spookslot bordspel

Spookslot is een spel voor iedereen die van griezelen en avontuur houdt. Je moet zien te ontsnappen uit een 3D-kasteel dat is voorzien van diverse valkuilen en boobytraps. Je moet als detective op pad in het kasteel om alle valstrikken uit te schakelen. Maar, je hebt ook per ongeluk het spook wakker gemaakt, dat niet blij is. Hij komt achter jullie aan: rennen! Voor je het weet kom je in de klauwen van het moordlustige spook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *