Zo kan je alle dagen 10000 stappen doen

10.000 stappen per dag: hét magische getal om gezond en fit te blijven. Waarom eigenlijk 10.000? De Japanse onderzoeker Yoshiro Hatano toonde aan dat mensen die iedere dag genoeg bewegen een betere gezondheid hebben. Zo verlaagt voldoende bewegen het risico op hart- en vaatziekten en helpt het bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Gemiddeld zet een mens zo’n 6.000 stappen per dag. Weet je niet hoe je die 4.000 extra stappen moet bereiken? Dit vereist echt geen streng sportregime. Uit deze tips blijkt dat je heel gemakkelijk gebruik kunt maken van je omgeving voor nét dat beetje extra beweging!

Houd je stappen bij

Hoe weet je nu hoeveel stappen je zet op een dag? Daar hebben we tegenwoordig gelukkig allerlei technische hulpmiddelen voor. Zo bevatten veel smartphones een ingebouwde stappenteller die je kunt inschakelen. Ook kun je een smartwatch met activiteitstracker aanschaffen. Vaak motiveert het bijhouden van de stappen om nog meer te bewegen.

Neem de trap in plaats van de lift

Als je bedenkt dat de gemiddelde trap 13 treden heeft, kun je je voorstellen dat je met het consequent gebruiken van de trap je dagelijkse stappen aardig kunt opvoeren. Traplopen is ook nog eens bijzonder effectief voor het opbouwen van je conditie.

Pak een omweg op kantoor

Tijd voor koffie of thee op het werk? Haal deze eens op een andere afdeling op je kantoor. Een vraag aan een collega? Loop erheen in plaats van deze per e-mail te stellen; wat persoonlijk contact is immers ook goed voor de werkrelatie. En wie weet heeft jouw kantoorgebouw ook wel toiletten op een andere afdeling of verdieping?

Kies voor sportieve uitjes

Hebben ontmoetingen met jouw vrienden vaak een bourgondisch tintje, waarbij er veel genuttigd wordt vanuit de luie stoel? Je kunt ook bijpraten onder het genot van een mooie wandeling. Deze sportieve activiteit kun je natuurlijk alsnog afsluiten met een lekker hapje of drankje…

Het huishouden telt ook mee

Een rondje stofzuigen door het huis? De badkamer dweilen? Het speelgoed van de kinderen opruimen? Misschien een noodzakelijk kwaad, maar deze activiteiten tellen wél mee voor je dagelijkse stappen!

Neem de benenwagen naar de winkel

Is de supermarkt op loopafstand? Laat de auto of fiets eens staan en doe je inkopen lopend. Niet alleen goed voor je aantal stappen, maar met het dragen van je boodschappen train je ook nog eens je armspieren.

© pexels.com

Ga bewegend vergaderen

Een afspraak met een collega? Maak er een wandelvergadering van. De buitenlucht zorgt er ook nog eens voor dat je met een fris hoofd terugkeert naar kantoor. Een belafspraak kun je eveneens prima combineren met een wandeling.

Het behalen van de dagelijkse 10.000 stappen is dus best laagdrempelig… met uitzondering van die traptreden dan.

1 reactie

  1. Wim Vans zegt:

    Sinds app heb en strava is het bijna verslaving. Zo snel mogelijk die wandeling doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *