Zo maak je je benen mooi glad

Mooie, gladde benen zijn fijn om te hebben. Gladde benen zien er niet alleen mooier uit, maar daarnaast voelen ze ook erg prettig aan. Hoe zorg je ervoor dat je het hele jaar door gladde benen hebt? Door rekening te houden met enkele punten zorg je ervoor dat je benen glad worden en ze er verzorgd uitzien.

  • Scheer onder stromend water
  • Gebruik scheerschuim
  • Gebruik verzorgende crèmes
  • Gebruik een schoon en scherp scheermes

Scheren onder stromend water

Scheren onder stromend water zorgt ervoor dat je haartjes zachter worden. Hierdoor zijn ze makkelijker af te scheren. Daarnaast heeft het water ook een positief effect op de huid. Je huid zal onder de douche iets minder gaan zwellen dan wanneer je bijvoorbeeld in bad je benen scheert. In een bad zal de huid van je benen meer gaan zwellen, doordat die meer in contact komt met het water. Hierdoor zullen de haartjes iets meer onder de huid blijven staan. Wanneer je vervolgens uit het bad komt, zul je merken dat er weer wat stoppeltjes overblijven.

Het is ook aan te raden om minimaal twee keer per week je benen te scheren. Door je benen vaker te scheren en daarbij ook te scrubben, zorg je ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor voelen je benen gladder aan.

Scheerschuim gebruiken

Het is niet aan te raden om je benen droog te scheren. Hierdoor bestaat de kans dat de huid beschadigd raakt en dat er eventueel wondjes op de huid worden veroorzaakt. Dit kun je voorkomen door scheerschuim of scheercrème te gebruiken. Kies altijd wel voor een scheerproduct dat goed bij je huidtype past. Een goed product zal de huid en de haartjes zacht maken, waardoor het scheren makkelijker gaat.

Gebruik ook nooit te weinig of te veel scheerschuim. Te veel scheerschuim zal een dikke laag vormen, waardoor je niet goed bij de haartjes kunt komen. Te weinig scheerschuim zal de huid niet goed kunnen beschermen tegen krasjes.

Gebruik verzorgende crèmes

Tijdens het scheren, is een goede verzorging belangrijk, maar ook na het scheren dien je ervoor te zorgen dat je de benen de juiste verzorging biedt. Dit doe je door ze na het scheren goed in te smeren met verzorgende crèmes. Deze crèmes zorgen ervoor dat de huid zachter wordt en gehydrateerd blijft. Kies de crèmes altijd zorgvuldig uit. Houd goed rekening met je huidtype en geef de voorkeur aan dermatologisch geteste crèmes.

© pexels.com

Gebruik een schoon en scherp scheermes

Of je nu scheert met een scheerapparaat of met een scheermesje, zorg er altijd voor dat de mesjes scherp zijn. Het scheren met een bot mesje zal voor meer beschadigingen van de huid zorgen. Wees ook altijd hygiënisch met je scheerproducten. Berg je scheermesjes bijvoorbeeld netjes op in een speciaal hoesje of in een tasje en zorg ervoor dat ze niet vuil worden. Het scheren met vuile mesjes kan nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid.

Neem de tijd om op de juiste manier je benen te scheren. Zo zorg je ervoor dat je benen er niet alleen mooier uitzien, maar ook dat de huid goed verzorgd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *