Hoe zorg je voor heerlijk zachte handen?

Onze handen gebruiken we dagelijks veelvuldig. De huid moet dan ook flink wat doorstaan. De afgelopen jaren zijn we door Corona ons steeds meer bewust van infectiepreventie. Handen extra vaak wassen en desinfecteren is belangrijk, maar vraagt nog extra veel van onze huid. Hoe kunnen we zorgen voor zachte handen? En hoe kunnen we onze handen extra verwennen in de gure wintermaanden? Daar zijn de nodige trucs voor te verzinnen!

Een huidvriendelijke wasbeurt voor je handen, hoe maak je hier slimme keuzes in?

Je handen was je diverse keren per dag. Handen wassen is natuurlijk vanuit hygiëne oogpunt heel belangrijk, maar je kunt hierbij wel verstandige keuzes maken. De keuze voor de temperatuur van het water en de zeep is al heel bepalend voor je handen. Zo is het bijvoorbeeld prettig je handen vooral met lauwwarm water te wassen. Dit is veel vriendelijker voor je huid. En dan de keuze voor de zeep, die je gebruikt. Wanneer je in de winkels kijkt, zijn er zoveel soorten. Waar doe je nu precies goed aan?
Voor je handen is het fijn wanneer je kiest voor een crème achtige zeep. Hierin zijn verzorgende ingrediënten verwerkt, waardoor je handen minder te lijden hebben onder het veelvuldig wassen van de handen.

Omhul je handen als bescherming tegen kou en schoonmaakmiddelen

Deze tip is erg voor de hand liggend. Eigenlijk weten we het allemaal wel, maar het goed inpakken van de handen bij kou of gebruik van schoonmaakproducten is zeker de moeite waard. Fijne wollen handschoenen voor buiten bijvoorbeeld, daarmee koester je de huid! En van die mooie gele schoonmaakhandschoenen, zijn bij het poetsen ook een aanrader. Ga jij weer lief zijn voor je handen en doe pak jij ze vaker goed in?

Extra verwennerij voor je handen

Soms vragen je handen om een beetje extra verzorging. Je handcrème heeft niet voldoende resultaat. De huid voelt bijvoorbeeld nog altijd ruw of heel droog aan na het smeren. Een handmaskertje is dan een aanrader. In de winkels zijn diverse kant en klaar maskers voor de handen te koop, maar een eigen masker is ook eenvoudig te maken. Er zijn diverse recepten voor handmaskers. Mijn voorkeur gaat uit naar een heerlijke goudkleurige crème, die je samenstelt met een paar eenvoudige ingrediënten. Je hebt nodig een halve banaan, wat olijfolie en twee eetlepels olie. Je prakt de banaan goed fijn en mengt de substantie met de andere ingrediënten tot een mooie crème. Smeer de handen rijkelijk in en laat het geheel 20 min intrekken. Verwijder het masker vervolgens met lauwwarm water. Je treft een heerlijk zijdezachte huid aan! Zo eenvoudig creëer je een stukje extra verwennerij voor je huid. Wil je een keer een ander masker proberen? Het internet staat vol van de recepten en ook bij de drogisterij is er keuze genoeg.

© pexels.com

Zijdezachte handen zijn dus ook voor jou binnen handbereik)

Ben jij extra lief voor je handen de komende tijd? Met een paar kleine aanpassingen komt die zijdezachte huid een stuk dichter bij! Zet de kraan op een fijne temperatuur, draag die handschoenen tijdens de komende wintermaanden en verwen ze af en toe eens extra met een fijn maskertje. Het is zeker de moeite van het proberen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *