Met deze 4 tips krijg jij mooi haar

Iedereen wil wel gezond en glanzend haar, maar helaas is niet iedereen gezegend met een mooie bos. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat ook jouw haar er prachtig uitziet. En om je een beetje op weg te helpen, zijn hier vier tips om dit te bereiken!

Was je haar niet te vaak

In shampoos zitten namelijk vaak ingrediënten die niet heel lief zijn voor jouw hoofdhuid. Door de agressieve schoonmaakmiddelen die in shampoo zitten gaat je hoofdhuid namelijk meer talg produceren, waardoor je haar vettig wordt. Als je minder je haar wast, went je hoofdhuid hieraan en maakt dan ook minder talg aan. Het resultaat is glanzender en minder droog haar! En is het nog geen wasdag, maar heb je al wel vettig haar? Droogshampoo is de oplossing! Door dit middeltje lijkt je haar minder vet, waardoor je het wassen nog even kan uitstellen.

Gebruik niet te veel styling apparaten

De warmte die uit deze apparaten komt beschadigd je haar en droogt het uit. Iets wat je juist niet wil als je je haar gezond wil houden! Laat je haar drogen aan de lucht en gebruik zo min mogelijk de stijl- of krultang. Je kan zelfs zonder het gebruik van hitte je haar krullen, namelijk met papillotten! Wil je toch niet zonder? Probeer dan in ieder geval niet elke dag je haar te stijlen of te krullen en gebruik een spray om je haar te beschermen tegen de hitte.

Ga regelmatig naar de kapper

Wil je van dode haarpunten afkomen is een bezoekje aan de kapper geen overbodige luxe. Natuurlijk kan je proberen om met verzorgingsproducten het minder te laten opvallen, maar dat is een tijdelijke optie. Je zult ook zien dat je na de kapper ook veel voller en gezonder haar hebt, omdat de dode punten weg zijn! De meningen zijn verdeeld over hoe vaak je naar de kapper moet, maar dit komt ook omdat het ook per type haar kan verschillen.

© pexels.com

Gebruik de juiste haarverzorging voor jouw type haar

Dit is misschien wel de meest belangrijke tip om jouw haar op zijn best te laten zijn! Gebruik je namelijk producten die bedoeld zijn voor lang, krullend haar maar heb je zelf stijl haar geknipt in een bob? Dan werkt het product niet optimaal voor jouw haar. Kies daarom producten die matchen met jouw haartype. En wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor producten met zo min mogelijk agressieve stoffen, want daar kan je haar ook kapot aan gaan.

Als je je aan deze tips houdt zul je zien dat je na een paar weken al verschil gaat zien! Natuurlijk zijn er nog zoveel andere tips, maar deze vier zijn toch te belangrijk om niet te delen.

1 reactie

  1. Nadia V zegt:

    Ik was gewoon heel vaak met enkel water. Valt best mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *