Methoden en tips voor gladde en haarloze benen

Er zijn verschillende manieren om je benen te ontharen. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is aan jou welke manier van ontharen je het makkelijkste en fijnste vindt. In het artikel nemen we de verschillende manieren met voor- en nadelen door en geven we tips voor gladde en haarloze benen!

Het gebruik van scheermesjes

Een bekende en misschien wel meest populaire manier om je benen te ontharen is door scheermesjes te gebruiken. Scheermesjes zijn vaak goedkoop en relatief makkelijk in gebruik. Ook gaat deze methode relatief snel en is het niet pijnlijk.

Wanneer je scheermesjes gebruikt om je benen haarvrij te maken zijn er een aantal dingen belangrijk. De belangrijkste tip is dat je altijd moet zorgen dat het scheermesje dat je gebruikt nog scherp is. Gebruik nooit botte scheermesjes. Een bot scheermesje zorgt er niet alleen voor dat de haren niet goed weggaan, maar vergroot ook de kans op dat je in je been snijdt. Dit willen we zeker niet hebben!

Gebruik daarnaast altijd scheerschuim of scheergel voor je benen. Scheerschuim verzorgt niet alleen je benen maar zorgt er ook voor dat het mesje soepel over je huid glijdt. Een bijkomend voordeel van scheerschuim is dat je gemakkelijk kunt zien welk gedeelte van je been je wel en niet gehad hebt. Zo sla je niet snel een baantje over 😉

Epileren kun je leren

Een laatste methode om je benen te ontharen is het gebruik van een epilator. Dit is niet de populairste methode van ontharen omdat het erg pijnlijk kan zijn, vooral als je er net mee begint. Waar je bij scheren enkel de haren zelf verwijdert, verwijder je bij epileren ook de haarwortel. Je haartjes blijven met deze methode dus langer weg.
Een voordeel hiervan is ook dat je wanneer je regelmatig je benen epileert je zult merken dat je haargroei minder snel terugkomt, en dat de haartjes dunner worden.

Je benen waxen

Een laatste methode die je kunt gebruiken om je benen te ontharen is je benen waxen. Bij waxen verwijder je net als met epileren niet alleen de haren maar ook de haarwortel, waardoor haartjes langer wegblijven. Je kunt thuis zelf aan de slag gaan met vloeibare wax of met kant en klare wax strips uit de drogist. Dit is niet de makkelijkste methode en kan wel wat oefening kosten.

Wanneer je zelf gaat waxen denk er dan aan dat je de wax er met de haargroei mee opsmeert. Zorg dat je genoeg wax gebruikt. Trek vervolgens in een soepel beweging de wax of wax strip van je been af in tegengestelde richting. Is dit erg pijnlijk? Druk dan direct na het verwijderen op je huid om de puin wat te verzachten.

Zie je het zelf niet zitten om aan de slag te gaan met wax, dan zijn er ook talloze schoonheidssalons die professionele waxbehandelingen aanbieden.

© pexels.com

Scrubben, scrubben, scrubben

Een belangrijke tip die bij alle drie de eerder genoemde methoden van ontharen kunt gebruiken is het scrubben van je benen. Regelmatig scrubben zorgt ervoor dat je dode huidcellen van je benen verdwijnen, waardoor je benen na het ontharen gladder zullen zijn. Ook werkt scrubben uitstekend tegen ingegroeide haren. Een echte must dus wanneer jij voor gladde benen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *