Een glowy en sparkling huid dankzij deze tips!

Een gezonde en mooie huid is voor veel vrouwen en mannen de ultieme droom. Je huid is eigenlijk altijd zichtbaar voor de buitenwereld, en als je huid onder de oneffenheden en puisten zit, dan is dat bijzonder onprettig. Je voelt je dan onzeker en je wil het liefst het huis niet meer uit, en dat is erg vervelend, omdat je dan op den duur sociale angst kan ontwikkelen. Het is dus van groot belang dat je een gezonde en stralende huid krijgt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want, hoe krijg je nou zo’n mooie huid? Hieronder staan een paar tips die je kan opvolgen op een gezonde en mooie huid te ontwikkelen. Succes gegarandeerd!

Water, water en nog eens water

Een tip die eigenlijk altijd van pas komt, is het drinken van water. Water drinken zorgt voor een goede doorbloeding van je huid. De huid bestaat ook voor 70% uit water, wat betekent dat je de watervoorraad goed op peil moet houden. Dit kan je doen door elke dag een paar glazen water achterover te tikken. Water maakt jouw huid soepel en elastisch, maar het zorgt er ook voor dat puisten en oneffenheden minder kans krijgen om jouw huid te verpesten. Water zorgt ook voor een goede hydratatie van de huid. Je huid droogt uit als je niet genoeg drinkt, waardoor je huid onnodig rood en droog wordt. Water drinken is dus essentieel voor een gezonde huid!

Een vaste skincare routine

Het is belangrijk dat je elke ochtend en avond dezelfde producten op je huid gebruikt, zodat je huid kan wennen aan deze producten. Gebruik een dagcrème met een SPF zodat je huid niet kan verbranden door de zon, ook al lijkt de zon niet te schijnen (UV-schade is zo opgelopen). Gebruik ook een cleanser en een exfoliater als je ‘s avonds je make-up van je gezicht haalt, naast een make-up remover. Er blijven altijd wel make-up resten achter op je gezicht, en met zo’n cleanser kan je deze gemakkelijk van je gezicht verwijderen. Deze make-up resten kunnen anders gaan irriteren en op den duur ontwikkel je meer puisten dan eigenlijk nodig is. Wees dus niet te lui!

© pexels.com

Blijf van puistjes af

Puistjes en pukkels, iedereen heeft er weleens last van. Het is dan ontzettend verleidelijk om met je blote handen deze puisten uit te knijpen. Voor veel mensen is het een heel satisfying gezicht, als het talg uit het puistje komt. Maar, eigenlijk is dit niet zo’n verstandig idee. Je handen zitten onder de bacteriën die zo in de puist terecht kunnen komen. De puist kan zo gaan ontsteken en het kan een veel groter probleem worden dan gewoon een puistje. Het is dus handig om niet aan je oneffenheden te komen. Als je dan toch de verleiding niet kan weerstaan, dan is het handig om je handen van tevoren te wassen met zeep en alchohol, zodat er niets schadelijks in de puist terecht kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *