Zo draag je zorg voor je handen

Je handen hebben dagelijks veel te verduren. Vaak zijn ze, naast je gezicht, het visiteplaatje van je lichaam. Denk maar eens aan wanneer je mensen voor het eerst ontmoet. Je geeft de ander dan een hand om hem of haar op een vriendelijke manier te begroeten. Het is daarom belangrijk om zo goed mogelijk voor je handen te zorgen. Maar, hoe doe je dit? Hoe zorg je er nu voor dat ze bijvoorbeeld zacht aanvoelen en er niet verouderd uitzien? Met enkele tips kun je hier makkelijk voor zorgen.

Handen raken van alles aan. Je pakt allerlei objecten aan en je geeft anderen een hand. Dit betekent dat handen altijd worden blootgesteld aan bacteriën, bacillen en andere viezigheid. Daarom is het belangrijk om je handen goed te wassen. Nu kun je ze even snel onder de kraan houden, maar hier worden de handen niet direct schoon van. Gebruik verzorgende zeep om je handen mee te wassen. Hiermee worden de handen niet alleen schoner, maar worden ze ook tijdens en na het wassen op de juiste manier verzorgd. Het wassen van de handen kan zorgen voor uitdroging van de huid. Door verzorgende zeep te gebruiken, zorg je ervoor dat je handen minder snel uitdrogen.

Handcrème gebruiken

Je lichaam smeer je meestal in met een bodylotion. Geef je handen dezelfde verzorging en vergeet ze ook niet in te smeren. Hier kun je speciale handcrème voor gebruiken. Houd altijd rekening met je huidtype, zodat je kunt kiezen voor de juiste crème. De kwaliteit van de huid is per seizoen verschillend. Houd er ook rekening mee dat het kan zijn dat je tussen verschillende crèmes per seizoen moet wisselen. Vooral in de wintermaanden moeten handen extra goed gehydrateerd worden.

Handverzorging

Je handen hebben speciale verzorging nodig. Naast het gebruiken van speciale handcrème op dagelijkse basis, is het aan te raden om minimaal twee keer per week je handen een uitgebreide verzorging te geven. Dit doe je door bijvoorbeeld je handen extra schoon te maken en daarna goed te hydrateren en door speciale verzorgingsproducten te gebruiken.

De nagels

De nagels zijn belangrijke onderdelen van de handen die snel vuil kunnen worden. Vergeet dan ook niet om extra goed voor de nagels te zorgen. Knip of vijl ze op tijd en vergeet ook de nagelriemen niet. Houd je nagels in een goede conditie door gezonde voeding te eten en door speciale oefeningen te doen om de nagels sterk te maken.

© pexels.com

Massage

Massage is gezond voor het hele lichaam, dus ook voor de handen. Door je handen zo nu en dan een goede massage te geven, zorg je ervoor dat de doorbloeding beter wordt en dat je handen er gezonder uitzien. Je hebt speciale olie die je kunt kopen om je handen beter te masseren en te hydrateren. Daarnaast kun je ook altijd terecht bij een manicure voor een behandeling.

Geef je handen de aandacht die ze verdienen. Door ze aandacht te geven, zullen ze er gezonder uitzien en ook prettiger aanvoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *