Wat vinden vrouwen belangrijk bij mannen?

Wat maakt een man nu echt aantrekkelijk voor een vrouw?

Het is zo’n vraag die regelmatig voorbij komt, en wordt beantwoord in bladen en op social media. Het misschien iets teleurstellende, maar tevens ook geruststellende antwoord is dat er geen eenduidig antwoord op te geven is. Dat verschilt namelijk enorm per persoon. Terwijl de ene vrouw valt op een hele stoere man, heeft de andere dame daar helemaal niets mee. En terwijl een deel van de vrouwen erg wordt aangetrokken door hele gespierde mannen, kiezen andere vrouwen bijna standaard voor een slanke, of juist een hele stevige man. Zoveel mensen, zoveel verschillende wensen. Maar wat zijn dan de eigenschappen van een man die vaak door vrouwen worden genoemd? We zetten ze voor jou op een rij.

Hij weet wat hij wil!

Veel vrouwen vinden het belangrijk dat een man weet wat hij wil, dat uitspreekt en ook uitstraalt. In het verlengde daarvan: een man wordt vaker aantrekkelijk gevonden als hij ergens een passie voor heeft, liefst ook voor haar uiteraard. En liever niet voor vissen.

Een echte man, maar ook met een zachte kant

Natuurlijk, een man mag zeker iets stoers hebben, voor sommige vrouwen is dat zelfs een absolute must. Maar: er zijn maar weinig vrouwen die een man willen die alleen maar die stoere, robuuste, onkreukbare houding heeft. Want willen we niet allemaal dat er ook naar ons wordt geluisterd? Vinden we het niet stiekem ook erg mooi als een man zachtheid laat zien? Tot bepaalde hoogte uiteraard, geen enkele vrouw wil een doetje. En hij moet vooral ook niet ‘breken’.

Ik wil aandacht!

Wie wil er eigenlijk geen aandacht? Iedereen toch? Nou ja, er zijn natuurlijk mensen die zich prima kunnen afsluiten van anderen, en geen aandacht nodig hebben. Maar zeker de gemiddelde vrouw wil aandacht van haar potentiële partner. Wat dat in de praktijk betekent? Nou, dat hij niet alleen druk is met zijn werk, met zijn vrienden, met sporten, maar ook tijd heeft voor haar. Attent is, in de vorm van een klein cadeautje of gewoon een leuke verrassing. De meeste vrouwen vallen hier voor!

Een beetje sportief

Veel vrouwen zijn ‘een beetje sportief’. Ze willen liefst ook een partner die redelijk sportief is. Geen vent die dagen in de sportschool hangt, geen man die alleen maar op de bank zit, maar daar ergens tussen in. Maar een beetje goed lijf doet het vaak goed.

Een man die interesse toont!

We hadden het al over aandacht. Aandacht kunnen we in één adem noemen met interesse. Want zeker vrouwen vinden het heel erg leuk als een man haar vraagt hoe haar dag was. En liefst ook naar het antwoord luistert, en doorvraagt. Al is dat voor veel mannen wellicht wat veel gevraagd. Maar als hij al laat merken dat hij regelmatig aan haar denkt, is dat al een hele grote plus.

© pexels.com

Het gaat om de combi

Samenvattend: een man moet stoer zijn, maar ook iets zachts in zijn karakter hebben. Hij moet bezig zijn, bijvoorbeeld met sporten, maar zeker ook tijd voor haar hebben. En als een man een vrouw laat merken dat zij belangrijk voor hem is, is hij al een heel eind. Ach, eigenlijk gaat het om een combinatie van. En met flink wat plussen, wordt een minpuntje al snel weggestreept. O ja, en we zouden het bijna vergeten: vrouwen worden erg blij van een man waar een leuke kop op zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *