3 tips om goedkoper te winkelen

De meeste mensen hebben het waarschijnlijk jammer genoeg door: de prijzen rijzen de pan uit en het leven wordt steeds duurder. Ook energie, gas, licht en water wordt steeds duurder. Voor de meeste mensen is dit nog maar net te betalen, ze kunnen nog net rondkomen. Het is altijd mooi meegenomen als je wat meer geld kan besparen op je wekelijkse boodschappen. De boodschappen worden immers ook steeds duurder en er is sprake van hoge inflatie in deze sector. Maar, hoe zorg je er nou voor dat je bewust en goedkoop boodschappen doet? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Hieronder staan een paar tips zodat jij voortaan nooit meer te veel betaalt voor jouw wekelijkse boodschappen.

Koop voor de hele week in een keer

De meeste supermarkten zijn een ster in het verleiden van jou tot onnodige aankopen. Ze hebben hiervoor diverse trucjes. Ze zetten leuke muziek op, waardoor jij in een betere stemming koopt en wellicht sneller overstag gaat met dure merken en producten. Misschien kan je een doosje Merci meenemen, omdat dat echt niet te weerstaan is? De supermarkt zorgt ervoor dat jij sneller overtuigd bent van zo’n gedachte en het product dus sneller in je winkelmandje stopt. Als jij vaker in de supermarkt bent, dan moet je vaker weerstand bieden (iets waar veel mensen niet goed in zijn). Probeer dus zo min mogelijk per week naar de supermarkt te gaan. Doe voor de hele week in een keer boodschappen: zo houd je ook nog eens tijd over en kan je minder onnodige dingen in je karretje stoppen.

Betaal met contant geld

Als je echt goed zicht wil krijgen op je financiën dan is het handig om met cash te betalen. Contant geld is tegenwoordig lastig te verkrijgen, maar je kan gewoon een keer per week naar de pinautomaat gaan om hier een bepaald bedrag te pinnen. Als je met contant geld betaalt, ben je je bewuster van wat je uitgeeft. Op deze manier zal je zien dat je minder snel naar dure producten grijpt. Huismerken zijn ook prima, en als je daadwerkelijk je geld ziet verdwijnen in de kassalade, dan zal je de volgende keer misschien wat zuiniger doen.

© pexels.com

Bekijk de folders met aanbiedingen

De meeste mensen vinden het lastig om voor de hele week te bedenken wat ze gaan eten. Dat is begrijpelijk, want je kan wel bedenken dat je op woensdag zin gaat hebben in pasta pesto, maar of je die woensdag ook opstaat met een hunkering naar dit gerecht, dat is nog maar de vraag. Dit is iets waardoor veel mensen afzien van vaste weekmenu’s. Dat is enorm zonde, omdat je met voorbedachte weekmenu’s gebruik kan maken van aanbiedingen en folders. Elke supermarkt heeft een folder, en daarin worden de producten tentoongesteld die aankomende week in de aanbieding zijn. Deze producten worden verkocht voor een zacht prijsje, en je hoeft niet de volledige volle mep te betalen voor deze producten. Ideaal als je wat meer geld wil besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *