5 dingen om te doen op een winterse avond

Als de dagen weer kouder en donkerder worden, brengen we massaal meer tijd door binnenshuis. De koude maanden zijn dan ook de maanden die zich doorgaans kenmerken om hun warmte en gezelligheid, terwijl de temperatuur buiten natuurlijk behoorlijk onder het nulpunt kan komen. Ben jij nu een beetje inspiratieloos als het gaat om de besteding van de winterse avonden? In dit artikel geven we je vijf goede tips, zodat ook jij ze goed doorkomt.

1. Met een goed boek voor de open haard

Deze eerste tip mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Een boek doet het altijd goed. Ben je nu niet zo van het lezen, maar meer van het doorbladeren? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor je favoriete tijdschrift. Kachel of open haard lekker aan en genieten maar. Vergeet niet te zorgen voor wat lekker te drinken en ook een goede snack mag niet ontbreken om het plaatje compleet te maken.

2. Spelletjesavond

Ben jij echt een spelletjesmens? Dan is het organiseren van een spelletjesavond een goed idee voor een winterse avond. Nodig vrienden of familie uit of speel wat leuke spelletjes met de kinderen. Ook hier geldt weer: iets lekkers te eten en te drinken en het genieten kan beginnen.

3. Filmmarathon

Met de toenemende populariteit van streamingsdiensten, zoals Netflix, klinkt een filmavond wel heel uitnodigend. Als de temperatuur buiten zakt, kruip je aangenaam met een dekentje op de bank. Kop warme chocolademelk erbij en de afstandsbediening binnen handbereik en jij bent er helemaal klaar voor. Begin je een beetje op tijd, dan kun je op deze manier rustig je geliefde serie in een keer helemaal zien!

4. Fotojaarboek maken

Iets waar je waarschijnlijk het hele jaar nog niet aan toegekomen bent: een fotoboek maken van het afgelopen jaar. Zo tegen de tijd dat de winterse avonden zich aandienen, is dit dan ook het juiste moment om ermee te beginnen. Hoe leuk is het bovendien om weer herinneringen op te halen als je de foto’s bekijkt? Trek er daarom rustig de tijd voor uit, misschien wel meerdere avonden. Je kunt dit eenvoudig online doen, maar het is ook leuk als je het op de ouderwetse manier doet door de foto’s met de hand in te plakken. Voeg leuke teksten toe en maak zo een blijvende herinnering.

© pexels.com

5. Bakavond

Als jij nu graag in de keuken staat of er wel van houdt om te experimenteren en te bakken, dan is een bakavond ideaal voor op een winterse avond. Het leuke is bovendien dat je al vroeg kunt beginnen met de voorbereidingen, waardoor je eigenlijk al geniet van de voorpret. Ga lekker winkelen om de ingrediënten te halen, lees je in, print gerechtjes uit en ga in de avond lekker aan de slag. Leuk om alleen te doen, maar ook een geslaagde activiteit om samen te beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *