3 gezellige uitstapjes in de historische stad Antwerpen

De bruisende stad Antwerpen is dé ideale locatie voor een stedentrip of weekendje weg. Antwerpen is centraal gelegen in het Belgisch Vlaams Gewest en staat bekend om zijn diamanten, het bourgondische leven en speciaalbier. Je vindt er veel musea en andere bezienswaardigheden, genoeg om er meerdere dagen door te brengen en plezier te beleven.

Fietsend de stad ontdekken

Maak een fietstocht door verschillende Antwerpse wijken en langs de leukste bezienswaardigheden. Maak een stop bij een van de mooiste stations ter wereld: Station Antwerpen-Centraal. De stalen perronoverkapping is indrukwekkend en het gebouw op zichzelf is een staaltje architectuur. Fiets door naar het Lambermontmartre, een plek die iets weg heeft van de Parijse wijk Montmartre, inclusief alle gezelligheid. Tot slot kan je een stop maken bij ‘t Eilandje. Dit havengebied is omringd door water en staat bekend als een van de hipste buurten van Antwerpen.

Cultureel en historisch stadscentrum

Als jij graag culturele uitstapjes maakt, dan kan je een bezoek brengen aan het historisch centrum van Antwerpen. Er valt hier genoeg te zien en te beleven. Het middelpunt van de stad is de Grote Markt, het bekendste plein van Antwerpen. Er zijn veel gildenhuizen om het plein heen gebouwd en ook kom je hier het stadhuis tegen, geheel gebouwd in Renaissancestijl. Het stadhuis heeft een plekje weten te bemachtigen op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Tevens kan je bij de Grote Markt terecht voor een hapje en een drankje, er zijn namelijk veel cafés en restaurants rondom gelegen. Verder vind je in het centrum van Antwerpen gezellige boetiekjes, oude huisjes met de mooiste gevels en sfeervolle kroegen. Breng ook een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, een gotische kathedraal welke maar liefst 123 meter hoog is. Binnenin kom je veel kunst tegen van Rubens, een van de bekendste Belgische kunstenaars.

Kunst van bekende kunstenaars

Nog meer schilderijen en andere kunstwerken gemaakt door Rubens vind je in het Rubenshuis. Dit is het huis waar kunstenaar Peter Paul Rubens een lange tijd heeft gewoond samen met zijn gezin. Nu worden er diverse stukken uit zijn kunstverzameling tentoongesteld. Daarnaast kom je meer te weten over hoe hij leefde en werkte, terwijl je door zijn stadspaleis inclusief eigen atelier wandelt.

Breng jij graag een bezoek aan musea, dan zijn er in Antwerpen, naast het Rubenshuis, nog meer plekken om te bezoeken. Zo kan je een bezoek brengen aan Middelheimpark, wat bekend staat als openluchtmuseum. Je komt er beeldende kunst tegen van bekende kunstenaars. Ook is het Museum Aan De Stroom een bezoekje waard. In dit museum komen er verschillende thema’s aan bod, zoals mensen, goden en wereldhavens.

© pexels.com

Antwerpen is the place to be!

Kortom, in de stad Antwerpen valt genoeg te beleven. Of je nu graag musea bezoekt, meer van een actiever uitstapje houdt of liever op een terrasje geniet van het bourgondische leven, in Antwerpen kan het allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *